неділя, 21 січня 2024 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія продовжить комбіновані удари по Україні - аналітики

Росія продовжить комбіновані удари по Україні - аналітики
Російські загарбники намагатимуться прорвати українську ППО. Фото: slovoidilo.ua

Росія й надалі намагатиметься адаптувати свої удари дронами та ракетами, щоб прорвати українську протиповітряну оборону.

Загарбники продовжать застосовувати комбіновані атаки за допомогою різних ракет та ударних безпілотників, щоб послабити ППО та регулярно чинити тиск на українські протиповітряні сили. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах сказали, чи пов'язані масовані удари РФ з передачею Україні F-16

Аналітики посилаються на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, який заявив, що нещодавня серія російських ударів спробувала перевантажити українську протиповітряну оборону.

На його думку, російські сили продовжать запускати безпілотники та ракети у різний спосіб, намагаючись знайти шляхи для обходу української ППО.

Росіяни зрозуміли, що малі й середні дози ракет українська ППО достатньо ефективно знищує. Тому зараз у ворога йде розрахунок саме на прорив української ППО масованими ударами. Про це сказав колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий.

За його словами, є дні, коли взагалі ракетних ударів немає, а є - коли застосовуються десятки ракет одночасно та ударні дрони.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжить комбіновані удари по Україні - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі