неділя, 14 січня 2024 10:39

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, чи пов'язані масовані удари РФ з передачею Україні F-16

У Повітряних силах сказали, чи пов'язані масовані удари РФ з передачею Україні F-16
Україна невдовзі має отримати від партнерів винищувачі F-16. Фото: chas.news

Масовані російські удари, ймовірно не пов'язані із передачею українським військовим винищувачів F-16.

Однак, Росія намагається завдати якнайбільшої шкоди Україні. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Він прокоментував дані розвідки Естонії про те, що Росія нібито продовжить ракетні обстріли України, оскільки боїться передачі літаків F-16.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики прокоментували виведення з ладу російських ракет за допомогою РЕБ

"Зрозуміло, що Росія хоче завдати як можна більше нам шкоди. Чи пов'язане це з F-16? Не знаю. Мабуть, не в тому річ. Кожна ракета націлена на ціль, яку їй задали на старті, чи кожний дрон", - сказав Ігнат.

За його словами, російським окупантам іноді вдається вражати цілі. Але протиповітряна оборона України працює. Йдеться не лише про вогневе ураження, але й про засоби радіоелектронної боротьби.

Як приклад Ігнат назвав атаку ворога 13 січня, коли із 40 засобів повітряного нападу 20 не досягли своїх цілей саме завдяки РЕБ.

Росія вранці 13 січня завдала чергового ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БплА. Загалом було зафіксовано 37 ракет та три дрони, повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Українська протиповітряна оборона знищила вісім ворожих ракет. Ще 20 не досягли своїх цілей.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, чи пов'язані масовані удари РФ з передачею Україні F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі