понеділок, 08 січня 2024 16:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітик пояснив, чому Росія знову вдалася до масованих ракетних атак

Аналітик пояснив, чому Росія знову вдалася до масованих ракетних атак
8 січня українським військам вдалось знищити 18 крилатих ракет та вісім дронів типу Shahed. Фото: Армія Inform

Росіяни зрозуміли, що малі й середні дози ракет українська ППО достатньо ефективно знищує.

Тож зараз у ворога йде розрахунок саме на прорив нашої протиповітряної оборони великими масованими ударами. Про це в ефірі телемарафону сказав колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий.

Аналітик звернув увагу на те, що наразі немає окремих запусків по 1-2-5 ракет. Натомість є дні, коли взагалі нічого, а є коли десятки ракет одночасно, навіть комбіновані атаки крилатими ракетами, балістичними, ще й дронами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія готується до тривалої кампанії" - розкрили подробиці нічної атаки

"Це розрахунок на те, щоб прорвати нашу ППО масовістю. Навіть при дуже високому відсотку перехоплення, а відсоток перехоплення у нас на сьогодні найвищий у світі. Можливо, не всі усвідомлюють, але те, що роблять наші Повітряні сили - ми вражаємо світ. Але ніде у світі немає 100%", - наголошує фахівець.

За словами Дикого, наразі РФ розраховує саме на це: коли летять одночасно десятки ракет, то навіть за 90% перехоплення щось дошкульне долітає.

"Попередні два таких масованих пуски мали дві категорії цілей - це наша протиповітряна оборона, по ній вони завжди цілять, і підприємства, пов'язані з оборонною промисловістю", - каже Дикий.

Аналітик припускає, що зараз, як і минулої зими, цілями є об'єкти енергетики, бо противник дочекався морозів.

8 січня українським військам вдалось знищити 18 крилатих ракет та вісім дронів типу Shahed.

Вночі противник завдав масованого удару по Україні. Застосував крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Усього зафіксували 59 засобів повітряного нападу противника.

Зараз ви читаєте новину «Аналітик пояснив, чому Росія знову вдалася до масованих ракетних атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі