пʼятниця, 05 липня 2024 19:14

На українському ринку продовжує стрімко дешевшати огірок: яка зараз ціна

На українському ринку продовжує стрімко дешевшати огірок: яка зараз ціна
На українському ринку продовжує стрімко дешевшати огірок. Фото: EastFruit

На українському ринку продовжує стрімко дешевшати огірок, незважаючи на те, що у стаціонарних тепличних комбінатах вибірки врожаю першої сівозміни з кожним днем ​​стають дедалі меншими.

Таке різке зниження ціни учасники ринку пов'язують із початком масового продажу огірка відкритого ґрунту. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

За даними щоденного моніторингу проекту, сьогодні українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 10-22 грн/кг ($0,25-0,54/кг), що в середньому на 58% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешевше за ожину: в Україні знизилися ціни на лохину

Знижувати ціни виробників змушує відразу кілька факторів, але основною причиною такого цінового тренду гравці ринку називають більшу пропозицію даної продукції. У продаж надходить як тепличний огірок, і огірок з відкритого грунту. При цьому темпи збуту у цьому сегменті досить невисокі.

На даний момент ціни на огірок в Україні вже опустилися в середньому на 36% нижче за торішній рівень в аналогічний період. При цьому більшість операторів ринку прогнозують подальше здешевлення у цьому сегменті.

Через весняні заморозки 2024 року в Україні буде малий врожай яблук.

Їхня вартість буде до 40% вищою, ніж торік. Мінімум 20 грн за ранні сорти та від 14 грн за пізні, сказав директор компанії Biochem Agro групи EFT Group Василь Бондаровський.

У деяких господарствах яблука вимерзли на площах по 200 га. Є регіони, у яких не залишилося жодного саду, що не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «На українському ринку продовжує стрімко дешевшати огірок: яка зараз ціна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі