субота, 12 серпня 2023 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перекидає у Запорізьку область десантників ‒ британська розвідка

Росія перекидає у Запорізьку область десантників ‒ британська розвідка
У російських загарбників великі втрати у Запорізькій області. Фото: gettyimages.com

Росія, ймовірно, передислокувала підрозділи своїх повітряно-десантних військ з Херсонської області на Оріхівський напрямок у Запорізькій області.

А 58 загальновійськова армія РФ перебуває там в бойових діях проти українських сил з 4 червня 2023 року. Про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

У британській розвідці зазначають, що ще 11 липня тодішнього командира 58 армії було звільнено. Ймовірно, частково через те, що він наполягав на звільненні елементів його сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу ЗСУ "закобзонили" понад пів тисячі загарбників: оновлені дані про втрати росіян

"Звіти свідчать про те, що 70-й і 71-й мотострілецькі полки зіткнулися з особливо інтенсивним виснаженням і важкими боями на передовій. Існує ймовірність того, що прибуття десантних військ нарешті дозволить частинам цих полків відійти на відпочинок та відновлення", ‒ йдеться у повідомленні.

Однак, за оцінками британської розвідки, така передислокація, ймовірно, зробить оборону Росії біля східного берега Дніпра слабшою. І це в умовах, коли росіян дедалі більше турбують нальоти українських десантних сил.

На півдні України ЗСУ просунулись до околиць Роботиного в Запорізькій області. Окрім того, влаштували чергову вилазку на лівий берег Дніпра в Херсонській області. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На деяких ділянках фронту Сили оборони України мають успіхи та закріплюються на досягнутих рубежах. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 12 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає у Запорізьку область десантників ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі