субота, 12 серпня 2023 07:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські сили продовжують наступати на півдні: свіжі дані Генштабу

Українські сили продовжують наступати на півдні: свіжі дані Генштабу
Українські війська закріплюються на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На деяких ділянках фронту Сили оборони України мають успіхи та закріплюються на досягнутих рубежах. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 12 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Незмінною поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Російські загарбники здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Клюси Чернігівської області, Середина-Буда, Миропілля, Угроїди на Сумщині. А також Окіп, Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанські Хутори та Охрімівка на Харківщині.

Куп'янський напрямок

Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки та Іванівки Харківської області. Завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Першотравневого Харківської області. Із артилерії та мінометів ворог обстріляв понад 15 населених пунктів Харківської області.

Лиманський напрямок

Окупанти завдали авіаційних ударів в районах Невського, Білогорівки Луганської області та Веселого, Залізнянського, Кліщіївки Донецької області. Під артилерійськими обстрілами противника були понад 25 населених пунктів Луганської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза російських ракетних ударів по Україні залишається високою ‒ Генштаб

Бахмутський напрямок

Росіяни безуспішно намагалися наступати в районах Богданівки, Кліщіївки та Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки. З артилерії ворог обстріляв понад 10 населених пунктів Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки. Під артилерійським вогнем противника були понад 10 населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. З артилерії загарбники обстріляли Водяне, Вугледар, Богоявленку, Пречистівку, Золоту Ниву та Благодатне Донецької області.

Запорізький напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Оріхового Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів. Серед них Лобкове, П'ятихатки, Кам'янське, Плавні Запорізької області.

Херсонський напрямок

Під артилерійськими обстрілами ворога були понад 25 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Берислав, Токарівка, Антонівка, Комишани, Кізомис Херсонської області та місто Херсон. А також Куцуруб та Очаків Миколаївської області.

Російська армія дуже деградувала. Будь-який прорив Збройних сил України може мати вирішальне значення.

Контрнаступальні дії ЗСУ змушують російських окупантів передислокувати свої сили, що обороняються у західній частині Запорізької області, де її послабили українські воїни, йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Українські сили продовжують наступати на півдні: свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі