субота, 12 серпня 2023 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза російських ракетних ударів по Україні залишається високою ‒ Генштаб

Загроза російських ракетних ударів по Україні залишається високою ‒ Генштаб
Минулої доби Росія завдала по Україні п'ятьох ракетних ударів. Фото: mil.in.ua

Протягом минулої доби російські загарбники завдали п'ятьох ракетних та 31 авіаційний удар по Україні.

Ворог також здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 12 серпня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільних, у тому числі діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу росіяни п'ять разів йшли в атаку: у ЗСУ розповіли про бої на Куп'янському напрямку

"Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ наголошують у Генштабі.

Водночас минулої доби українська авіація завдала одного удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Знищено також чотири ворожих розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один зенітно-ракетний комплекс противника "Стріла".

11 серпня близько 10:00 противник здійснив пуски чотирьох аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" із літаків МіГ-31К. Пуски здійснювали з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ, повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому.

Зараз ви читаєте новину «Загроза російських ракетних ударів по Україні залишається високою ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі