пʼятниця, 11 серпня 2023 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

За добу росіяни п'ять разів йшли в атаку: у ЗСУ розповіли про бої на Куп'янському напрямку

За добу росіяни п'ять разів йшли в атаку: у ЗСУ розповіли про бої на  Куп'янському напрямку
Ситуація на Куп'янському напрямку залишається складною, ЗСУ відбивають атаки ворога. Фото: t.me/landforcesofukraine

На Куп'янському напрямку ситуація залишається складною, але контрольованою.

За минулу добу російські загарбники там намагалися п'ять разів атакувати позиції Сил оборони України. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

За його словами, за добу армія РФ на цьому напрямку 502 рази обстрілювала позиції ЗСУ всіма видами артилерії: від мінометів до реактивних систем залпового вогню. Окупанти також активно застосовують авіацію ‒ завдали по українських позиціях 15 авіаударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи на Таврійському напрямку

"Ситуація, звичайно, важка – з огляду на потужність угруповання ворога, але контрольована. Адже ми знаємо, що вони хочуть робити, знаємо сили і склад їхнього угруповання. Знаємо, найголовніше, їхні слабкі місця", ‒ зазначив Череватий.

Він також розповів, що українські війська на цьому напрямку за добу знищили 21 окупанта, ще 91 загарбника поранили, а двох взяли в полон.

Знищено також два ворожих танки, три гармати, самохідну артилерійську установку "Піон", самохідний міномет "Тюльпан", новітню станцію радіоелектронної боротьби, БПЛА "Орлан-10", два дрони-камікадзе "Ланцет" та три польових склади з боєприпасами.

Російські загарбники намагаються активно атакувати Сили оборони України в районі Куп'янська. Водночас ЗСУ просуваються в Запорізькій області та намагались закріпитись біля Урожайного. Про це свідчать нові карти бойових дій, опубліковані Інститутом вивчення війни (ISW).

Українські війська продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Там Сили оборони України закріплюються на досягнутих рубежах та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Про це вранці 11 серпня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «За добу росіяни п'ять разів йшли в атаку: у ЗСУ розповіли про бої на Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі