пʼятниця, 11 серпня 2023 14:19

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ з чотирьох літаків атакувала Україну "Кинджалами": скільки вдалося збити

Сьогодні, близько 10:00 противник здійснив пуски чотирьох аеробалістичних ракет Х-47 "Кинджал" із чотирьох літаків МіГ-31К.

Пуски здійснювали з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ, повідомили у п'ятницю Повітряні сили Збройних сил України.

"Ракети заходили в повітряний простір України з північного напрямку, прямуючи на південний-захід у район аеродрому Коломия Івано-Франківської області. Одну ракету Х-47 вдалося знищити в межах Київської області. Решта вдарили неподалік аеродрому", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по Івано-Франківщині: загинула дитина, є поранені

Уражено об'єкти цивільної інфраструктури, є влучання однієї з ракет у житловий сектор. За даними Івано-Франківської ОВА, внаслідок ракетного удару російських терористів загинула дитина, є травмовані.

"Вкотре закликаємо громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги", – наголосили в ПС ЗСУ.

 

У Києві під час повітряної тривоги 11 серпня було чути звуки вибухів. Зафіксували пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" з МіГ-31К у напрямку Київщини. Повідомили про небезпеку для Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей. Звуки вибухів пролунали також на Вінниччині та Хмельниччині.

У ніч на 9 березня російська армія завдала удару по Івано-франківській області. Ворог влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «РФ з чотирьох літаків атакувала Україну "Кинджалами": скільки вдалося збити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі