неділя, 19 травня 2024 08:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія активізувала наступальні дії біля Часового Яру - ISW

Росія активізувала наступальні дії біля Часового Яру - ISW
Українські військові відбивають атаки ворога на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти не відмовляються від наміру захопити Часів Яр у Донецькій області.

Нещодавно загарбники активізували свої зусилля із захоплення цього оперативно важливого міста, користуючись наступами на півночі Харківської області та сході України і створюючи більший тиск на українські Сили оборони. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, окупанти не досягли помітних тактичних успіхів у районі Часового Яру після проведення ротного механізованого штурму на східній околиці міста 4 квітня. Росіяни не проводили подібних механізованих штурмів у цьому районі до 17 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки окупантів знищено минулої доби: у ЗСУ назвали цифри

Після штурму 4 квітня була активізація російських наступальних операцій поблизу Часового Яру і нещодавні російські механізовані штурми в цьому районі, ймовірно, свідчать про загальну інтенсифікацію російських зусиль із захоплення цього міста.

При цьому аналітики зазначають, що з оперативної точки зору для окупантів є важливим захоплення Часового Яру. Це забезпечило б російським військам вигідні позиції для подальших наступальних операцій на Костянтинівку та Дружківку - міста, які утворюють південну частину українського оборонного поясу в Донецькій області.

Російські загарбники зараз надають пріоритет захопленню Вовчанська на Харківщині. Це дозволить окупантам отримати тактичну перевагу для подальшого наступу в області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, захоплення Вовчанська є однією з тактичних цілей першої фази спроби наступу РФ на півночі Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «Росія активізувала наступальні дії біля Часового Яру - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі