середа, 21 серпня 2024 17:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські війська бомблять Курщину, сьогодні скинули там 27 КАБів - Генштаб ЗСУ

Російські війська бомблять Курщину, сьогодні скинули там 27 КАБів - Генштаб ЗСУ
Російські війська 21 серпня скинули на Курську область 27 авіабомб. Фото: tsn.ua

Сили оборони України вживають заходів для стримування наступу російських окупаційних військ.

Російські терористи продовжують руйнувати українські міста і села авіаційними і ракетними ударами, численними обстрілами з артилерії. Також російські війська активно бомблять з авіації Курську область. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Російські війська активно застосовують авіацію по Курщині. На даний час відомо про 17 авіаційних ударів, із застосуванням 27 керованих авіаційних бомб, по населених пунктах Російської Федерації", - повідомив Генштаб.

Росіяни з артилерії обстріляли українські прикордонні населені пункти, зокрема Порозок і Пожня Сумської області.

Кількість бойових зіткнень з початку доби зросла до 54.

На Покровському напрямку у районах Пантелеймонівки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Новогродівки, Михайлівки і Птичого українські захисники відбили 11 ворожих атак. Бої тривають у чотирьох локаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається у Курській області: Сирський повідомив про просування ЗСУ

На Харківському напрямку з початку доби відбулось чотири боєзіткнення поблизу Липців і Вовчанська, два з них на даний час тривають.

На Куп'янському напрямку російські окупанти дев'ять раз штурмували наші позиції поблизу Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового і в районі Андріївки. Напружена обстановка поблизу Стельмахівки, де триває чотири ворожі атаки.

На Лиманському напрямку ворог атакував у районах Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки і Сергіївки. З початку доби на цьому напрямку нараховується дев'ять боєзіткнень, триває два. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку російські окупанти намагаються прорвати оборону наших військ, проте отримують гідну відсіч від українських захисників. Поблизу Спірного окупанти провалили спробу потіснити наші підрозділи.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська п'ять разів намагалися вибити наших воїнів із займаних позицій. Усі штурмові дії поблизу Григоріки, Часового Яру і Предтечиного українські воїни відбили.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації п'ять разів атакував позиції наших військ. Триває боєзіткнення поблизу Торецька, сьогодні на це місто російські окупанти скинули 11 КАБів.

На Курахівському напрямку від початку доби ворог п'ять разів атакував наші підрозділи. Намагався просунутися поблизу Георгіївки, Костянтинівки і Побєди.

На Времівському, Оріхівському і Придніпровському напрямках російські окупанти завдали авіаударів. Російські терористи обстріляли некерованими авіаракетами П'ятихатки Запорізької області, Ольгівку і Бургунку на Херсонщині.

Також ворог завдав ударів КАБами по Шляховому і Шиловій балці у Херсонській області.

"Командування Збройних сил України вживає необхідних заходів для стримування наступу противника та стабілізації обстановки. Підтримуйте Сили оборони. Боротьба триває. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

За 909 днів втрати російських окупаційних військ становили 603 010 осіб, 16 542 броньовані машини, 8522 танка, 367 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що у результаті операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України було завдано удару по військовому аеродрому "Саваслейка" у Ніжегородській області РФ.16 серпня там були знищені літак МІГ-31К/И, два літаки Іл-76 і пошкоджено близько п'яти літаків, ймовірно МІГ-31К/И.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська бомблять Курщину, сьогодні скинули там 27 КАБів - Генштаб ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі