середа, 21 серпня 2024 17:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна завдала потужного удару по російському аеродрому "Саваслейка". Знищили три літаки, ще п'ять - пошкоджені

Україна завдала потужного удару по російському аеродрому "Саваслейка". Знищили три літаки, ще п'ять - пошкоджені
Російська авіабаза "Саваслейка", 2015 рік. Фото: mil.in.ua

У результаті операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України було завдано удару по військовому аеродрому "Саваслейка" у Ніжегородській області Російської Федерації.

16 серпня там були знищені літак МІГ-31К/И, два літаки Іл-76 і пошкоджено близько п'яти літаків, ймовірно МІГ-31К/И. Про це повідомили "Суспільне" і "РБК-Україна".

Також після удару по цьому ж аеродрому 13 серпня був уражений склад паливно-мастильних матеріалів і пошкоджений ще один літак МІГ-31К/И, пишуть "Суспільне".

"За даними космічної розвідки, на момент здійснення атаки 13 серпня на вказаному аеродромі перебували 11 літаків МіГ-31К/И, літак Іл-76, п'ять вертольотів Мі-8 та Мі-24", - сказав "Укрінформу" співрозмовник у воєнній розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий Су-34 у Курській області

"Саваслейка" - військовий аеродром у Нижегородській області РФ, поблизу однойменного селища.

Внаслідок удару по російському військовому аеродрому "Морозовськ" у Ростовській області 3 серпня було знищено винищувач-бомбардувальник Су-34. Ще два ворожі літаки такого ж типу, ймовірно, було пошкоджено уламками, повідомляли в ГУР.

Зараз ви читаєте новину «Україна завдала потужного удару по російському аеродрому "Саваслейка". Знищили три літаки, ще п'ять - пошкоджені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі