неділя, 23 квітня 2023 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний удар по Харківщині: влада озвучила наслідки

Ракетний удар по Харківщині: влада озвучила наслідки
Російські загарбники вдарили ракетами по Харківщині. Фото: t.me/synegubov

У ніч проти 23 квітня російські терористи вкотре вдарили ракетами по Харкову та області.

У Харкові одна з ракет влучила в землю. Ще одна, ймовірно, розірвалася в повітрі над територією овочевої фабрики. Там пошкоджені теплиці та робочі цехи. Про це у Telegram повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Окрім того, ворог вдарив по селу Котляри Харківського району. Там зруйновано два приватні будинки, пошкоджено 10 будинків, гараж та чотири автомобілі. Сталися пожежі. Обійшлося без постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб попередив українців про небезпеку на всій території

"Люди втратили житло. Вирішується питання надання усім постраждалим тимчасових помешкань", ‒ зазначив Синєгубов.

Він також додав, що минулої доби ворог обстрілював населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів.

"Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Тимофіївка, Новомлинськ, Западне та інші населені пункти. На щастя, обійшлося без постраждалих та масштабних руйнувань", ‒ наголосив Синєгубов.

За його словами, російські загарбники продовжують бити по прикордонних населених пунктах Харківщини.

"Фіксуємо від 40 до 60 ударів щодня. З цих районів триває евакуація населення. Щодня переконуємо людей у необхідності виїхати з небезпечних територій. Передусім евакуюємо найбільш вразливу категорію – дітей", ‒ додав Синєгубов.

Ввечері 22 квітня російські окупанти обстріляли Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300. Попередньо, було зафіксовано щонайменше 5 "прильотів" у місті та області.

Росіяни 18 квітня завдали авіаційного удару по місту Вовчанськ на Харківщині. Пошкоджено два житлові будинки, господарчі споруди та ринок. Сталася масштабна пожежа, горіло біля 60 торгових павільйонів.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний удар по Харківщині: влада озвучила наслідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі