неділя, 23 квітня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб попередив українців про небезпеку на всій території

Генштаб попередив українців про небезпеку на всій території
Імовірність подальших ракетних та авіаційних ударів РФ по Україні залишається високою. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 22 квітня, російська армія продовжила тероризувати Україну обстрілами.

Імовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території залишається високою, попередив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 23 квітня.

Минулої доби Росія завдала вісім ракетних, 37 авіаційних ударів по Україні. Також здійснила близько 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", – додали у Генштабі.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби там відбито 58 атак, повідомило командування.

"Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку (Донецька область. – Gazeta.ua)", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де наступав ворог минулої доби: свіжі дані Генштабу

Минулої доби українські захисники вкотре результативно відпрацювали по окупаційних військах. За даними командування, повітряники завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки РФ.

"Також було збито ворожий гелікоптер Мі-24 та чотири БпЛА противника: два розвідувальних – "Орлан-10" та Zala, а також два дрони-камікадзе типу "Ланцет", – йдеться у зведенні.

Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження живої сили, два склади боєприпасів та ще два важливих військових об'єкти противника.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що Збройним силам України, ймовірно, вдалося зайти на лівий (східний) берег Херсонської області. Про це, за їхніми словами, свідчать геолокаційні кадри, які надали російські "військкори" та блогери в суботу, 22 квітня.

У Збройних силах України, коментуючи цю інформацію, закликали українців і союзників дотримуватися інформаційної тиші.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб попередив українців про небезпеку на всій території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі