неділя, 23 квітня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Де наступав ворог минулої доби: свіжі дані Генштабу

Де наступав ворог минулої доби: свіжі дані Генштабу
Українські захисники відбили атаки російських загарбників на кількох напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники минулої доби стріляли майже на всіх напрямках фронту.

Лише на Волинському та Поліському оперативна обстановка була без суттєвих змін. Про це вранці 23 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни завдали авіаційного удару по Орликівці. З артилерії обстріляли населені пункти на Куп'янському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни збили російський Мі-24

Минулої доби ворог не проводив наступальних дій на Лиманському напрямку. Натомість у районі Бахмута тривають запеклі бої.

"Поблизу населених пунктів Григорівка, Хромове та Іванівське противник вів безуспішні наступальні дії. На Авдіївському напрямку загарбники намагалися наступати в районі Новокалинового, успіху не мали. Протягом минулої доби наші захисники відбили атаки противника в районі Мар'їнки", ‒ йдеться у повідомленні.

П'ять населених пунктів ворог минулої доби обстріляв на Шахтарському напрямку. На Запорізькому та Херсонському росіяни продовжують оборонятися. Водночас під ворожими мінометними та артилерійськими обстрілами там були понад 30 населених пунктів.

Українські Сили оборони зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Російські "військкори" надали достатньо матеріалів, які підтверджуються це, повідомив американський Інститут вивчення війни у новому звіті.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Попередньої доби там було відбито близько 40 атак противника.

Зараз ви читаєте новину «Де наступав ворог минулої доби: свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі