неділя, 17 квітня 2022 08:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінські терористи вбивають українських дітей: оновили втрати

Путінські терористи вбивають українських дітей: оновили втрати
Російські окупанти вбили понад 200 дітей. Фото: Цензор.нет

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 202 дитини.

Ще понад 361 зазнала поранень станом на ранок 17 квітня, повідомив Офіс генерального прокурора.

"Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх установлення в місцях активних бойових дій, на тимчасово захоплених і звільнених територіях," - пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій - 117, Київській - 106, Харківській - 89, Чернігівській - 54, Херсонській - 41, Миколаївській - 40, Луганській - 36, Запорізькій - 23, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській області- 15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Ізюма до РФ вивозять людей

Під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних військовими російської армії на території Бучанського району Київської області, виявлено тіло 14-річного хлопчика.

15 квітня внаслідок обстрілу с. Гаврилівка Новоолександрівського району Херсонської області загинув 15-річний підліток.

16 квітня в Ізюмському районі Харківської області окупанти обстріляли автомобіль, яким намагалася евакуюватися родина з м.Ізюм. 15-річна дівчинка отримала поранення.

Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 1018 закладів освіти, з них 95 - зруйновано повністю.

Окупаційна влада ЛДНР проводить мобілізацію дітей, які брали участь у так званих патріотичних клубах, до лав незаконних збройних формувань. Підлітків мобілізують з 16 років. Пропаганда та проведення військових навчань серед дітей в ОРДЛО триває не один рік. З 2017-го самопроголошені республіки навчають "випускників", готових брати до рук зброю.

Зараз ви читаєте новину «Путінські терористи вбивають українських дітей: оновили втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі