середа, 31 липня 2024 09:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили збили за ніч 89 із 89 ударних дронів і ракету РФ

У ніч проти 31 липня ворог атакував Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 із повітряного простору окупованої Херсонщини та 89-ма ударними БпЛА типу Shahed із районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ.

Основний напрямок удару - Київщина, повідомив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

"Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА Shahed-131/136. Таку ж кількість "Шахедів" ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня. Як і тоді, сьогодні українська протиповітряна оборона вистояла і відбила масовану атаку ворожих безпілотників. Із 89-ти ударних БпЛА Shahed-131/136, виявлених радіолокаційними підрозділами Повітряних сил, збито усі 89", - написав він.

До відбиття повітряного нападу залучались мобільні вогневі групи усіх Сил оборони України, тактична авіація Повітряних сил та армійська авіація Сухопутних військ, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил. Також збито керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищено понад 40 дронів - нові дані про удар РФ по Києву

Автор: ПС
  ЗБИТО РАКЕТУ Х-59 та 89 УДАРНИХ БПЛА
ЗБИТО РАКЕТУ Х-59 та 89 УДАРНИХ БПЛА

Повітряна тривога у ніч проти 31 липня тривала понад сім годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків. За даними МВА, ця атака стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА.

Вранці противник здійснив нову хвилю атаки на Київ.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили збили за ніч 89 із 89 ударних дронів і ракету РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі