середа, 31 липня 2024 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти здійснили наймасованішу за рік атаку Києва
Оновлено

Окупанти здійснили наймасованішу за рік атаку Києва
Окупанти здійснили одну з наймасованіших атак Києва за всю війну. Фото: pixabay.com

Повітряна тривога у ніч проти 31 липня тривала понад сім годин.

Ворожі дрони заходили на Київ хвилями і практично з усіх можливих напрямків, заявив начальник КМВА Сергій Попко.

"Цієї ночі рашисти здійснили одну з наймасованіших атак України ударними дронами за всю війну! Головною ціллю агресора став Київ. На столицю України, на мирне місто, ворог спрямував багато десятків своїх безпілотників. Це була вже сьома атака Києва ворожими дронами у липні! Вона стала для столиці наймасованішою за 2024 рік за кількістю застосованих БпЛА", - написав він.

Силами та засобами ППО в повітряному просторі Києва та на підступах було знищено понад 30 безпілотників (тип БпЛА та точну кількість оприлюднять Повітряні сили).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині окупанти застосовують проти українських бійців заборонені гранати

"За даними оперативного зведення на цю хвилину - у Києві без постраждалих та руйнувань. Данні попередні, інформація уточнюється. Дякуємо всім воїнам, хто охороняє наше небо за захист! Слідкуйте уважно за сигналами тривоги. Не ігноруйте. Бережіть себе і близьких", - наголосив Попко.

Оновлено 6:40

Нова хвиля ворожих дронів продовжила нічну атаку ударних БпЛА на Київ.

"Зафіксовано рух кількох ворожих безпілотників у напрямку Києва. Не нехтуйте сигналами тривоги. Прямуйте до укриття", - закликали в КМВА.

Уночі 31 липня у Курському районі в Росії сталася пожежа на одному з об'єктів. Перед цим місцева влада оголошувала ракетну небезпеку. Загоряння відбулося унаслідок удару українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти здійснили наймасованішу за рік атаку Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі