вівторок, 15 серпня 2023 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

"Поставили всіх на коліна": росіяни на відео показали, як примусово "оглядали" судно "Сукра Окан"

"Поставили всіх на коліна": росіяни на відео показали, як примусово "оглядали" судно "Сукра Окан"
Міноборони Росії показало, як її військові атакували та примусово оглянули турецьке судно "Сукра Окан". Фото: скріншот з відео

Міноборони Росії показало, як її військові атакували та примусово оглянули турецьке судно "Сукра Окан".

На палубу судна військові висадилися з гелікоптера. Відео опублікували в Telegram-каналі відомства.

На кадрах зафіксовано, як російські військові висаджуються з гелікоптера на палубу судна, далі вони проникають у рубку, де, погрожуючи зброєю, змушують персонал стати на коліна, а далі наказують показати документацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягне на міжнародний скандал: з'явилися нові подробиці огляду Росією судна в Чорному морі

У Міноборони РФ стверджують, що "проведення оглядових заходів" здійснювалося "професійно", відповідно до вимог міжнародних документів".

У відомстві також пишуть, що після примусового огляду "Сукра Окан" продовжив рух до Ізмаїлу.

Російська Федерація відкрила вогонь по цивільному судну у Чорному морі з метою обмежити перевезення в українські морські порти та повністю заблокувати їх.

Не залучаючи сил Чорноморського флоту, РФ зупинила для обшуку суховантажне судно, яке прямувало до порту Ізмаїл в Одеській області під прапором Палау, після того, як воно не відреагувало на вимогу про огляд, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни.

Російські війська своїми діями, ймовірно, намагаються підірвати довіру до тимчасових торговельних коридорів через Чорне море до українських портів, про які українські чиновники оголосили 10 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Поставили всіх на коліна": росіяни на відео показали, як примусово "оглядали" судно "Сукра Окан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі