понеділок, 14 серпня 2023 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Тягне на міжнародний скандал: з'явилися нові подробиці огляду Росією судна в Чорному морі

Тягне на міжнародний скандал: з'явилися нові подробиці огляду Росією судна в Чорному морі
З'явилися нові подробиці огляду Росією судна в Чорному морі. Фото: колаж Репортер

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm отримала нову інформацію щодо огляду судна Sukru Okan у Чорному морі.

Згідно з новою інформцією, огляд міг відбутися вже в територіальних водах Туреччини. Про це повідомляє InformNapalm із посиланням на свідчення танкера Olvia.

Джерело стверджує, що якщо пізніше догляд Sukru Okan і був, то в територіальних водах Туреччини, і тому з танкера Olvia вже цього не побачили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП відреагували на зупинку РФ судна в Чорному морі. Туреччина вже веде розслідування

"І моряки не могли припустити, що росіяни полізуть доглядати судно в територіальних водах однієї з країн НАТО. До того ж курс судно Sukru Okan в бік Туреччини змінило за рекомендацією турецького радіоефіру. Тобто на етапі спостереження все мало вигляд, ніби екіпаж судна проігнорував команди росіян і пішов у турецькі територіальні води", – повідомляє джерело.

В такому разі не зрозуміла реакція самої Туреччини, якщо росіяни все ж таки зупиняли і оглядали судно в їхніх водах примусово.

"Це тягне на міжнародний скандал", – зазначили у InformNapalm.

Російська Федерація відкрила вогонь по цивільному судну у Чорному морі з метою обмежити перевезення в українські морські порти та повністю заблокувати їх.

Не залучаючи сил Чорноморського флоту, РФ зупинила для обшуку суховантажне судно, яке прямувало до порту Ізмаїл в Одеській області під прапором Палау, після того, як воно не відреагувало на вимогу про огляд, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни.

Російські війська своїми діями, ймовірно, намагаються підірвати довіру до тимчасових торговельних коридорів через Чорне море до українських портів, про які українські чиновники оголосили 10 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Тягне на міжнародний скандал: з'явилися нові подробиці огляду Росією судна в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі