субота, 26 листопада 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Підводні дрони та мобільні лабораторії – Бельгія надасть Україні новий пакет військової допомоги

Підводні дрони та мобільні лабораторії – Бельгія надасть Україні новий пакет військової допомоги
У Бельгії затвердили новий пакет військової допомоги Україні. Фото: interfax.com.ua

Рада міністрів Бельгії затвердила новий пакет військової допомоги Україні.

До нього, зокрема, увійдуть 10 підводних безпілотників та дві мобільні лабораторії. Про це розповіла міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер, повідомляє видання Le Soir.

Ці безпілотники дозволяють виявляти всі підводні загрози, зокрема, міни і шпигунське обладнання.

"Це нові високі технології, які нададуть українцям велику допомогу. У бельгійської армії вже є ці апарати. Вони всі будуть доставлені в Україну до кінця травня у кілька етапів", – сказала міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глави урядів трьох країн підписали спільну заяву щодо вступу України до НАТО та Євросоюзу

Бельгія також надасть українським військовим мобільні лабораторії, які можна "розгорнути поблизу хімічного, бактеріологічного, радіологічного або ядерного інциденту".

За словами Дедондер, ці лабораторії можуть бути розгорнуті в районах стихійного лиха, де зруйновано лікарні та пологові будинки.

Крім того, міністр розповіла, що бельгійські військові розпочнуть навчання українських новобранців за 18 різними курсами бойової підготовки. До європейської місії військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine) мають приєднатися майже 100 інструкторів з Бельгії.

Президент України Володимир Зеленський 26 листопада провів зустріч із прем'єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо, який перебуває в Україні з робочим візитом. Володимир Зеленський відзначив, що візит відбувається в день, коли наша держава вшановує памʼять мільйонів українців, які стали жертвами Голодомору 1932–1933 років.

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, який 26 листопада перебуває у Києві, зазначив, що для нього велика честь бути в Україні й засвідчити свою підтримку нашій державі та її громадянам. За його словами, в умовах, коли Росія почала знищувати цивільну інфраструктуру, позбавляючи населення України електро- та водопостачання, необхідно й далі підтримувати українців, оскільки попереду надзвичайно складна зима.

Зараз ви читаєте новину «Підводні дрони та мобільні лабораторії – Бельгія надасть Україні новий пакет військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі