понеділок, 09 січня 2023 07:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Під російським вогнем десятки міст і сіл ‒ що відбувається на фронті

Під російським вогнем десятки міст і сіл ‒ що відбувається на фронті
Загарбники продовжують обстрілювати мирні населені пункти України. Фото: radiosvoboda.org

Російські загарбники протягом минулої доби завдали сімох ракетних та 31 авіаційний удар по території України.

Ворог також 73 разів обстріляв українські позиції та прифронтові населені пункти з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 9 січня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Існує загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури на всій території України.

"Противник веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках і намагається покращити тактичне положення на Куп'янському напрямку. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється на раніше зайнятих рубежах, проводить інженерне обладнання позицій", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиті гелікоптери й знищені ЗРК: повідомили гарні новини з передової

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках під мінометними та артилерійськими обстрілами були райони населених пунктів Галаганівка і Грем'яч Чернігівської області. Росіяни також обстріляли Кореньок, Кучерівку, Студенок, Бунякине, Атинське, Кіндратівку і Миропілля на Сумщині. Били по Стариці, Чугунівці, Міловому, Колодязному і Новомлинську на Харківщині.

На Куп'янському напрямку з танків та ствольної артилерії обстріляно райони Дворічної, Першотравневого, Іванівки і Крохмального на Харківщині та Стельмахівки і М'ясожарівки Луганської області. На Лиманському напрямку ворог стріляв по Макіївці, Площанці, Невському, Кузьминому, Червонопопівці та Діброві на Луганщині.

На Бахмутському напрямку від ворожого вогню постраждали Спірне, Берестове, Білогорівка, Веселе, Роздолівка, Красна Гора. А також Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Дружба, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники обстрілювали Авдіївку, Невельське, Георгіївку, Мар'їнку та Новомихайлівку на Донеччині.

На Запорізькому напрямку ворожі обстріли фіксували біля Дорожнянки, Чарівного, Білогір'я, Малих Щербаків, Степового і Кам'янського Запорізької області та Олексіївки на Дніпропетровщині.

Біля Херсона противник не припиняє обстрілів населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Знову під вогонь російських реактивних систем залпового вогню потрапив Херсон.

Командувач Сухопутними військами Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський відвідав позиції воїнів ЗСУ під Бахмутом і Соледаром, де українські військові стримують атаки російських "м'ясних хвиль". Генерал нагородив військових, які особливо відзначилися, та обговорив з ними зміцнення позиції.

Увечері 8 січня російські терористи завдали чергових ударів по Нікополю та Нікопольському районі – постраждала територія Червоногригорівської громади. Обійшлося без загиблих, сапери обстежують місця вибухів.

Зараз ви читаєте новину «Під російським вогнем десятки міст і сіл ‒ що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі