пʼятниця, 28 липня 2023 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бахмутом загарбники зосередили багато артилерії ‒ Сирський

Під Бахмутом загарбники зосередили багато артилерії ‒ Сирський

На Бахмутському напрямку фронту ситуація залишається дуже напруженою.

Сили оборони там поступово просуваються вперед та звільняють українські землі. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Однак, за його словами, ворог затято чіпляється за кожен сантиметр, веде інтенсивний артилерійський та мінометний вогонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Дніпрі провів Ставку: про що говорили

"У цих умовах дуже важливо своєчасно приймати управлінські рішення адекватно обстановці, яка склалась. І вживати заходів щодо маневру силами та засобами, перекидання частин і підрозділів на напрямки, де намітився успіх, або виводу їх з-під вогню противника. Головна роль у цьому процесі належить штабу угруповання, офіцери якого якраз і проводять аналіз обстановки за багатьма напрямками, готують пропозиції і бойові розпорядження військам. На перший план у наших діях зараз вийшла контрбатарейна боротьба", ‒ зазначив Сирський.

Він повідомив, що для підтримки своїх військ в районі Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки загарбники зосередили значну кількість артилерії. Її знищення нині є одним із головних завдань українських військ.

"На Куп'янському та Лиманському напрямках противник постійно атакує, застосовуючи свої найпрофесійніші підрозділи. Щодня ми відбиваємо на цих напрямках численні штурми. Жодної нашої позиції не втрачено", ‒ наголосив Сирський.

Після звільнення від російських загарбників Старомайорського Донецької області українські військові закріплюються на досягнутих рубежах. Українські захисники звільняли населений пункт під щільним вогнем авіації та артилерії противника, розповів речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський відвідав бойові бригади на Бахмутському та Лиманському напрямках. У зв'язку зі складною обстановкою там, потрібно було скорегувати плани, послухати командирів, дізнатися про їхнє бачення ситуації, проблеми та ухвалити виважені й адекватні рішення.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом загарбники зосередили багато артилерії ‒ Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі