пʼятниця, 28 липня 2023 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах: військові показали історичні кадри звільнення Старомайорського

ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах: військові показали історичні кадри звільнення Старомайорського
Українські війська звільнили від російських загарбників Старомайорське Донецької області. Фото: скріншот

Після звільнення від російських загарбників Старомайорського Донецької області українські військові закріплюються на досягнутих рубежах.

Українські захисники звільняли населений пункт під щільним вогнем авіації та артилерії противника. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень ‒ свіжі дані Генштабу

За його словами, загарбники здійснили безуспішні спроби відновити втрачене положення в районах Рівнополя та Макарівки Донецької області. Росіяни також продовжують чинити потужний опір. Здійснюють переміщення підрозділів та військ, активно застосовують резерви.

Старомайорське від російських окупантів звільняли бійці 35-ої окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського разом з побратимами батальйону "Арей" Української добровольчої армії.

"Після того, як останній окупант залишив село, українські захисники офіційно розгорнули український прапор на деокупованій території", ‒ повідомляє бригада у Facebook.

Бійці також опублікували відео боїв за населений пункт.

Українські військові звільнили від російських окупантів село Старомайорське у Донецькій області. Про це у четвер повідомив президент Володимир Зеленський.

Після двох місяців повільного прогресу на полі бою Україна, схоже, нарощує темп контрнаступу, розгортаючи тисячі додаткових військ на південному фронті. Два американські чиновники повідомили виданню СNN, що Україна перекинула додаткові сили на південний схід країни, що є ознакою того, що Київ виявив потенційні слабкі місця в російських оборонних лініях.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ закріплюються на досягнутих рубежах: військові показали історичні кадри звільнення Старомайорського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі