вівторок, 29 березня 2022 14:59

Окупанти викрали понад дві тисячі українських дітей – Зеленський

Окупанти викрали понад дві тисячі українських дітей – Зеленський
Рашисти примусово депортують українців на територію РФ. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти за весь час війни викрали з України понад дві тисячі дітей.

Про це розповів президент Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Данії 29 березня.

"Немає такого злочину проти людей і людяності, який би не скоїли окупанти. Вони депортують наших людей на територію Росії, силою, ґвалтують жінок, неповнолітніх дівчат, займаються мародерством. Вони вивезли в РФ вже більше двох тисяч дітей. Ми не знаємо де вони, ми не маємо навіть повного переліку цих дітей, чи є у них родини, як вони потім знайдуть рідних", – заявив президент.

Росія щодня застосовує проти України в середньому 40 ракет. За весь час війни це вже понад 1370.

"Вранці ворог вдарив по Миколаєву. Миколаїв – абсолютно мирне місто, яке мріяло лише про одне – стати центром кораблебудування на Чорному морі. Внаслідок цього удару зруйнована будівля обласної адміністрації. Семеро людей загинули, 22 поранених", – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росіі з'явилася нова стратегія у війні – що пише про нас світова преса

Загальну кількість засобів ураження, яку РФ використала проти України неможливо порахувати.

"Інтенсивність бойових дій, які ведуть проти нас, вища аніж під час Другої світової війни – найбільш руйнівної війни для Європи. За місяць війни в Україні вже є цілий "чорний перелік" міст, які знищив ворог. У десятках міст та сіл – спалені житлові райони, зруйнована інфраструктура", – додав Зеленський.

Окупанти свідомо роблять так, щоб від України нічого живого не залишилось. Тільки руїни і біженці. Вбивають мирних людей, коли ті намагаються врятуватися, розповів він.

"У Маріуполі ще залишається до 100 тисяч людей. Поки був сніг, люди розтоплювали його, щоб отримати воду. Більше трьох тижнів ми не можемо доставити у місто гуманітарні вантажі. Їх блокують. Понад 90 відсотків будівель Маріуполя зруйновані. Але російська авіація продовжує наносити удари. Те, що Росія робить з Маріуполем – це злочин проти людства, який вона здійснює у прямому ефірі на очах всієї планети", – наголосив президент.

Зеленський закликав ЄС негайно відреагувати на військові злочини РФ.

"Рівень зла, який принесли на нашу землю, нормальній людині було б просто неможливо уявити. Не може бути у Європі філіалів РФ, які розколюють ЄС зсередини", – додав президент.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 144 дитини. Понад 220 українських дітей станом на ранок 29 березня зазнали поранень, повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти викрали понад дві тисячі українських дітей – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі