четвер, 07 квітня 2022 11:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти продовжують примусово вивозити дітей з Маріуполя до Росії

Окупанти продовжують примусово вивозити дітей з Маріуполя до Росії
З Маріуполя примусово вивозять дітей в РФ. Фото: twitter.com/Polk_Azov

Російські загарбники продовжують примусову депортацію дітей з Маріуполя в Росію.

Вже понад сто дітей вивезли у Донецьк та напрям Таганрогу. Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, більшість дітей забрали з лікарень без батьків. 16 дітей вони викрали з одного з міських санаторіїв.

Росіяни готують виправдання, що вони нібито евакуювали дітей-сиріт. Однак їх разом з дитячими будинками вивезли у безпечні місця ще у перші два дні війни.

"Можливо, частина викрадених дітей втратили батьків через військові злочини Росії, але вони або мають опікунів на неокупованих територіях, або знаходяться під опікою держави", - наголосив Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандисти поширюють цинічні вигадки про вбитих на вулицях Маріуполя

Крім того, російська пропаганда знову поширює фейки у соцмережаз про те, що українські військові нібито повністю втратили контроль над Маріуполем. Захисники продовжують оборону міста.

Окупанти створили фільтраційні табори, які паралізують евакуацію. За даними радника мера, таке уповільнення створюється для того, щоб потім використати мирних жителів у якості живого щита.

Також загарбники забирають тіла загиблих у місті у вантажівки. Наразі встановлюється місце потенційного захоронення.

Окупанти примусово вивезли в Росію і терористичну ДНР персонал і пацієнтів маріупольської лікарні №4. Озброєні загарбники змусили людей сідати в підігнаний транспорт.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти продовжують примусово вивозити дітей з Маріуполя до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі