четвер, 07 квітня 2022 07:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Пропагандисти поширюють цинічні вигадки про вбитих на вулицях Маріуполя

Пропагандисти поширюють цинічні вигадки про вбитих на вулицях Маріуполя
43 добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російська пропаганда намагається прикрити масові вбивства мирного населення в Маріуполі на Донеччині новими вигадками.

Про це заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Нова вигадка пропаганди - вбиті люди на вулицях. Виявляється, це не загиблі від російських ракет і бомб. Це просто "Азов" витягнув із моргів трупи загиблих від природних причин людей і розкидав на вулицях", - написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі ситуація набагато гірша, ніж в усіх містах на Київщині - Арестович

Усі постановкові репортажі пропагандистські ЗМІ знімають із людьми у підвалах. Саме так легше уникнути ідентифікації за місцеперебуванням, наголосив заступник.

"Місце, де розташований міський морг, досі не контролюється росіянами та є одним із центрів вуличних боїв. Тому зняти ані сам морг, ані когось поблизу навіть для постановки росіяни не можуть. Що на рівень цинічних вигадок ніяк не впливає", - додав Андрющенко.

У Маріуполі запрацювали мобільні крематорії окупантів. Вони поспішають позбутися тіл мирних українців, щоб світ не дізнався про те, що відбувалося у місті. Ще тиждень тому попередні дані вказували про 5 тис. убитих цивільних. З огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування та тривалість блокади, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч маріупольців.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандисти поширюють цинічні вигадки про вбитих на вулицях Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі