четвер, 07 квітня 2022 10:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріуполь у блокаді: рашисти насильно вивезли в РФ медиків і пацієнтів лікарні

Маріуполь у блокаді: рашисти насильно вивезли в РФ медиків і пацієнтів лікарні
Маріуполь майже повністю зруйнований окупантами. ФОТО: полк "Азов"

Окупанти примусово вивезли в Росію і терористичну ДНР персонал і пацієнтів маріупольської лікарні №4. Озброєні загарбники змусили людей сідати в підігнаний транспорт.

Виснажені й налякані люди змушені були виконати наказ терористів, повідомили в Telegram Маріупольської міської ради.

"Що буде з людьми далі - невідомо. Раніше вже були підтверджені випадки, коли українців відправляли до депресивних регіонів Росії. Хоча зараз там інших і немає", - ідеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала примусову мобілізацію на окупованих околицях Маріуполя

Влада формує спільну базу незаконно депортованих українців, щоб пізніше повернути кожного додому, заявив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

"Ми вже розуміємо, що окупанти насильно вивезли щонайменш 40 тисяч жителів Маріуполя. Наша мета - створити дієвий механізм повернення цих людей. Це складна робота, яку ми ведемо в повній координації з головою Донецької обласної воєнної адміністрації Павлом Кириленком", - сказав Бойченко.

Маріуполь перебуває в блокаді з початку березня. Окупанти щодня обстрілюють ракетами, танками та реактивними системами міську інфраструктуру. Майже повністю зруйнований житлофий фонд міста, загинуло багато мирних мешканців. Аби приховати свої злочини, загарбники спалюють тіла цивільних у мобільних крематоріях.

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь у блокаді: рашисти насильно вивезли в РФ медиків і пацієнтів лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі