середа, 06 квітня 2022 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі запрацювали російські крематорії. Окупанти "замітають сліди"

У Маріуполі запрацювали російські крематорії. Окупанти "замітають сліди"
90% Маріуполя знищено ворожою авіацією та артилерією. Фото: t.me/polkazov

У Маріуполі на Донеччині запрацювали мобільні крематорії окупантів. Вони поспішають позбутися тіл мирних українців, щоб світ не дізнався про те, що відбувалося у місті.

Про це повідомила Маріупольська міська рада 6 квітня.

"Після широкого міжнародного розголосу геноциду в Бучі, вище керівництво РФ наказало знищити будь-які свідоцтва злочинів своєї армії в Маріуполі", - ідеться в повідомленні.

Окрім того, всіх свідків звірств окупантів намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити, додали в мерії.

"Ще тиждень тому попередні дані вказували про 5 тис. вбитих цивільних. З огляду на розміри міста, катастрофічні руйнування та тривалість блокади, жертвами окупантів могли стати десятки тисяч маріупольців. Саме тому Росія не поспішає давати зелене світло місії Туреччини та іншим ініціативам з порятунку та повної евакуації Маріуполя", – розповіли у мерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі ситуація набагато гірша, ніж в усіх містах на Київщині - Арестович

Усю брудну роботу з "зачистки" міста росіяни залишили колаборантам. До бригад, які спалюють тіла закатованих людей, залучили бойовиків з ОРДЛО. Контролює цю роботу "мер"-колаборант Маріуполя Костянтин Іващенко.

Він багато років намагався захопити владу, але врешті-решт йому вдалося стати хіба що директором маріупольського крематорію, підкреслмли у мерії

"Масштабу трагедії в Маріуполі світ не бачив з часів існування концтаборів нацистів. Рашисти перетворили все наше місто на табір смерті. На жаль, моторошна аналогія отримує все більше підтверджень", – сказав справжній мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Він зазначив, що в Маріуполі створили "нові Освенцим та Майданек". Світ має допомогти покарати путінських нелюдів.

42 добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади через безперервні обстріли вбито тисячі мирних людей, а поранених щонайменше утричі більше. Найбільше ворожі війська завоювали позицій на півдні в районі Маріуполя. Окупанти всіма силами намагаються захопити порт. У місті продовжуються вуличні бої.

4 квітня в Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ "обрали" "голову" міста й "секретаря". Сталося це в приміщенні школи №53. "Головою" став російський агент Костянтин Іващенко. Другого колаборанта - депутата з ОПЗЖ Євгена Хармишева - поставили "секретарем".

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі запрацювали російські крематорії. Окупанти "замітають сліди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі