субота, 02 квітня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти пошкодили понад 50 об'єктів культури України - ЮНЕСКО

Окупанти пошкодили понад 50 об'єктів культури України - ЮНЕСКО
5 пошкоджених об'єктів зафіксовано в Києві та ще 5 – у Чернігівській області. Фото: ДСНС

Щонайменше 53 пам'ятки культурної спадщини України постраждали з початку повномасштабного вторгнення Росії.

В Україні загалом пошкоджено 29 релігійних об'єктів, 16 історичних будівель, чотири музеї та чотири пам'ятники. ЮНЕСКО використала супутникові знімки та свідчення очевидців, щоб перевірити інформацію, надану українською владою, пише AFP з посиланням на речника ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшилася кількість дітей, які загинули від рук російських окупантів

"Це останній список, але він не є вичерпним, оскільки наші експерти продовжують перевіряти низку повідомлень, поданих українською владою", - заявив.

За даними ЮНЕСКО, було пошкоджено понад десяток об'єктів у Харківській області, які дуже постраждали від російського вогню, починаючи від церков і закінчуючи більш сучасними об'єктами спадщини. Крім того, 5 пошкоджених об'єктів зафіксовано в Києві та ще 5 – у Чернігівській області.

За місяць війни російська армія знищила понад 60 українських храмів і релігійних споруд. Росіяни щодня руйнують дві духовні споруди. Зруйнували храми щонайменше у восьми областях України. На інтерактивній мапі можна побачити постраждалі об'єкти та обрати візуалізацію за релігійною спільнотою.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти пошкодили понад 50 об'єктів культури України - ЮНЕСКО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі