вівторок, 29 березня 2022 10:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Створили інтерактивну мапу із зруйнованими рашистами храмами, мечетями, синагогами

Створили інтерактивну мапу із зруйнованими рашистами храмами, мечетями, синагогами
Духовні споруди і прилеглі до них території знищені у Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській областях Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України

За місяць війни російська армія знищила понад 60 українських храмів і релігійних споруд. Росіяни щодня руйнують дві духовні споруди.

Зруйнували храми щонайменше у восьми областях України, пише Український кризовий медіацентр.

Духовні споруди й прилеглі до них території знищені в Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській і Чернігівській областях. Переважна більшість із них - православні храми. Зруйновані й мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади й важливі адміністративні будівлі релігійних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РПЦ в Україні треба заборонити - у Раді зареєстрували законопроєкт

На інтерактивній мапі можна побачити постраждалі об'єкти та обрати візуалізацію за релігійною спільнотою.

З 24 лютого постраждали вже щонайменше 59 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у восьми областях України: Київській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Сумський, Харківській та Чернігівській. Про це повідомляють у Державній службі України з етнополітики та свободи совісті. "Агресивна атака російських військ руйнує православні храми та інші святині релігійних спільнот України, - йдеться у повідомленні. - Переважна більшість із них - православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій".

Зараз ви читаєте новину «Створили інтерактивну мапу із зруйнованими рашистами храмами, мечетями, синагогами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі