субота, 24 лютого 2024 07:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти найактивніше атакують в районі Мар'їнки - нові дані Генштабу

Окупанти найактивніше атакують в районі Мар'їнки - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники минулої доби найактивніше намагалися атакувати в районі Мар'їнки.

Сили оборони відбивали ворожі удари також на інших напрямках фронту. Про це вранці 24 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Ворог завдав 10 ракетних та 93 авіаційних ударів, здійснив 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Авіаційних ударів зазнали 20 населених пунктів. Під артилерійський вогонь російських окупантів потрапили понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ посилено будують фортифікаційні споруди та нові опорні пункти

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог здійснив дві безуспішні атаки на позиції українських захисників в районі Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито дві атаки противника в районі населеного пункту Терни, що на Донеччині.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито дев'ять атак противника в районах Богданівки та Іванівського Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито дев'ять атак ворога в районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне та Первомайське.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 44 рази намагався прорвати оборону українських військ.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів. На Запорізькому напрямку відбито вісім атак противника біля Роботиного.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупантів.

"Зазнаючи втрат, ворог не полишає спроб витіснити наші підрозділи. Так, протягом минулої доби противник здійснив вісім безуспішних штурмів на лівобережжі Дніпра", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по шістьох районах зосередження особового складу та трьох зенітних ракетних комплексах противника.

Також підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено ще один літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Українські ракетники завдали ураження по чотирьох районах зосередження особового складу, пункту управління, трьох артилерійських засобах, складу боєприпасів та по двох РЛС ЗРК "Бук-М3" противника.

В ніч на 24 лютого протиповітряна оборона на півдні України збила 12 дронів-камікадзе.

Ударні дрони типу Shahed-131/136 здійснювали складне маневрування над прибережними населеними пунктами і вглиб країни, до центральних регіонів, повідомили Сили оборони півдня.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти найактивніше атакують в районі Мар'їнки - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі