четвер, 26 квітня 2012 19:38

"Нас затримали 50 беркутівців та попакували в автозаки" - "свободівець"

"Нас затримали 50 беркутівців та попакували в автозаки" - "свободівець"
До кінотеатру "свободівці" прийшли, щоб протестувати проти показу фільму "Матч". Фото: buknews.cv.ua

15 членів київського відділення всеукраїнської об'єднання "Свобода" затримали беркутівці під час прем'єри для преси кінофільму "Матч" в кінотеатрі "Київ". Серед затриманих їхній голова Андрій Ільєнко та його заступник Андрій Мохник.

Про це телефоном розповів лідер молодіжного крила об'єднання Юрій Ноєвий.

"Нас привезли в Печерський райвідділ міліції. До кінотеатру ми прийшли щоб протестувати проти показу антиукраїнського фільму "Матч". У відповідь організатори викликали міліціонерів. Виникла бійка. Нас затримували 50 беркутівців та попакували в автозаки. Але прем'єру, ми все таки зірвали. Цей фільм - це московська пропаганда, він наскрізь антиукраїнський, його мали заборонити але режим Януковича не зробив цього", - розповів "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада, "Беркут", яйця - націоналісти спробували зірвати російський фільм "Матч"

Картина режисера Андрія Малюкова розповідає про футбольний поєдинок між радянськими спортсменами і німецькою командою під час окупації Києва в 1942 році, так званому "матчі смерті". Згідно з легендою, ряд футболістів-киян були розстріляні за відмову програти зустріч.

Зараз ви читаєте новину «"Нас затримали 50 беркутівців та попакували в автозаки" - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі