четвер, 18 квітня 2013 09:10

Надпотужний вибух стався у Техасі на заводі добрив: загинули близько 70 людей, поранених сотні
11

Фото: Фото: nydailynews.com

В результаті вибуху, що стався увечері 17 квітня на заводі з виробництва добрив в штаті Техас, загинули як мінімум п'ять осіб, повідомляє місцевий телеканал KWTX-TV з посиланням на співробітників екстрених служб, що працюють на місці події.

За останніми даними, жертвами вибуху в Техасі стали 70 осіб. Ще понад 200 пострлюдей аждали, близько 40 з них у критичному стані, уточнює NBC News.

Поліція оголосила евакуацію населених пунктів, розташованих в радіусі декількох миль від заводу. Повідомляється, що в результаті події в повітря могли потрапити небезпечні хімічні речовини.

Вибух на заводі West Fertilizer, розташованому приблизно за 32 км на північ від міста Вако (Waco), стався близько 19:50 за місцевим часом. Повідомляється, що на території заводу загорівся один з резервуарів з безводним аміаком, з якого полум'я перекинулося на інші будівлі.

В результаті вибуху зруйновано декілька розташованих на території заводу будівель. За деякими даними, під завалами на місці зруйнованої школи знаходяться як мінімум дві дитини.

За словами очевидців, вибух був настільки сильним, що його було чути приблизно за 70 км від заводу. "Це було схоже на вибух ядерної бомби", - повідомив Wfaa.com очевидець, який шукає у Весті зниклого родича. Місцеві жителі розповіли про те, що ударну хвилю від вибуху відчули на півночі Техасу, причому деякі прийняли її за землетрус.

Жителів низки районів поряд з Вестом евакуюють через витік аміаку і небезпеки ще одного вибуху. За даними ЗМІ, один з резервуарів з аміаком горить. Шериф округу Парнелл Макнамара заявив журналістам, що містечко Вест з населенням 2800 чоловік в даний час схожий на зону військових дій.

На місці події працюють більше 10 вертольотів, і десятки автомобілів "швидкої допомоги", які розвозять потерпілих у лікарні Вако та інші найближчі населені пункти.

Нагадаємо, американці і так перебувають у шоковому стані після "бостонської трагедії". 15 квітня два вибухи пролунали на одній з центральних вулиць Бостона, неподалік від фінішної межі знаменитого Бостонського марафону. В результаті теракту загинули три людини, понад 180 людей отримали поранення.

Підірвані в Бостоні бомби було виготовлено зі звичайних скороварок, які начинили дрібними металевими предметами на кшталт шарикопідшипників. І хоча сила вибуху була не надто великою (кратерів на асфальті і пошкоджень на будівлях не залишилося), фахівці припускають, що в бомбу додали чорний порох, який можна купити у багатьох магазинах спорттоварів. Вибухові пристрої, імовірно, було приведено в дію за допомогою таймерів. Також сьогодні на даху однієї з будівель недалеко від місця вибухів слідчі виявили кришку від скороварки.

Зараз ви читаєте новину «Надпотужний вибух стався у Техасі на заводі добрив: загинули близько 70 людей, поранених сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі