середа, 10 травня 2023 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

На захоплених територіях Луганщини росіяни лякають медиків звільненням

На захоплених територіях Луганщини росіяни лякають медиків звільненням
Медиків на захоплених територіях Луганщини змушують отримувати російські паспорти. Фото: varta1.com.ua

На тимчасово захопленій території Луганщини під черговий тиск окупантів потрапили лікарі.

Їх змушують отримати паспорти РФ упродовж травня-червня. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Якщо медики не отримають російські паспорти, їх для початку викликатимуть на допит до так званого МГБ ЛНР, а потім звільнятимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій Луганщині "ксерокс" гальмує примусову паспортизацію – ОВА

"І це у ситуації, коли медичних працівників не вистачає для лікування поранених бойовиків, не кажучи вже про цивільних, які в багатьох містах і селах не можуть розраховувати навіть на первинну допомогу. Але показники для них – головне", ‒ наголосив Лисогор.

Він також розповів, як загарбники "компенсовують" місцевим жителям зруйноване майно. Обіцяють це робити лише на словах.

"На те, щоб зібрати необхідні документи і відстояти чергу, необхідні були кілька тижнів. Так коли подолав всі перепони, переважній більшості відмовляли. Або мовчки приймали документи, нічого не повідомляючи про терміни. Втім, грошей, яких не було, виявилося ще менше. Наступна вимога – якщо не прийняте рішення про знесення будинку, а квартира в ньому зруйнована, то обіцяють виплатити лише по 6 тисяч рублів за квадратний метр. На цю суму можна придбати, у кращому випадку, коридор, або підвал", ‒ зазначив Лисогор.

На тимчасово захоплених Росією територіях Луганщини окупаційна влада отримала наказ формувати спеціальні табори для чоловіків призовного віку. Туди їх відправлятимуть у разі примусової евакуації населення та втечі колаборантів.

А в Старобільську українських громадян, які відмовились отримувати російські паспорти, виселяють з їхніх осель.

Зараз ви читаєте новину «На захоплених територіях Луганщини росіяни лякають медиків звільненням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі