субота, 15 жовтня 2022 17:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині СБУ встановила понад 30 колаборантів, які знущаються з місцевих жителів

На Луганщині СБУ встановила понад 30 колаборантів, які знущаються з місцевих жителів
Служба безпеки України встановила особи ще понад 30 зрадників та колаборантів на Луганщині. Фото: korrespondent.net

Служба безпеки України встановила особи ще понад 30 зрадників і колаборантів на Луганщині.

Ворожі поплічники вступили до створених окупантами так званих генеральної прокуратури та МВС на захопленій частині Луганської області, повідомляють у пресцентрі СБУ.

Псевдоутворення виконують завдання Москви щодо нав'язування кремлівського режиму місцевим жителям і залякування. Для цього ворог проводить масові репресії, незаконно затримує людей.

"До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство й погрози фізичної розправи. Зафіксовано численні факти викрадення людей і пограбування їхнього майна. СБУ задокументувала злочинну діяльність представника так званого слідчого управління Старобільського району. Зловмисник причетний до організації незаконних переслідувань колишніх українських військових і правоохоронців, які проживають на сході України", ‒ ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спакували" 18-річного зрадника, який розвідував для РФ позиції ЗСУ

Колаборант з підлеглими вламувався до помешкань місцевих жителів під приводом сфабрикованих "кримінальних справ". Зловмисники знущалися з місцевих. Погрожували вбивством навіть людям з інвалідністю.

Нині слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Зловмисника звинувачують у колабораційній діяльності й порушенні недоторканості житла.

"Крім того, ідентифіковано ворожих поплічників, які вступили до лав так званих райвідділів МВС ЛНР у Старобільському й Сватівському районах. Вони сприяють окупаційному режиму в придушенні спротиву серед українських патріотів", ‒ повідомляють в СБУ.

Уже встановили адреси перебування, маршрути переміщення та зв'язки колаборантів. Тривають заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Працівники Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань затримали топпоплічницю російських окупантів у деокупованому Куп'янську. Про це повідомляє пресслужба СБУ. Ідеться про місцеву мешканку, яка є чинною співробітницею податкових органів України й ще з довоєнних часів обіймає посаду головного державного інспектора Куп'янського відділу податків і зборів у Харківській області.

Російську інформаторку, яку затримали в Покровському районі Донецької області, засудили до дев'яти років позбавлення волі. Зрадниця передавала дані ворогу про розташування підрозділів і пересування техніки Збройних сил України на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині СБУ встановила понад 30 колаборантів, які знущаються з місцевих жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі