пʼятниця, 14 жовтня 2022 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Спакували" 18-річного зрадника, який розвідував для РФ позиції ЗСУ
3

На Харківщині викрили ще одного агента Російської Федерації, який розвідував позиції Збройних сил України.

Поплічника ворога вдалося затримати "на гарячому" під час збору інформації про пересування української техніки та військових, повідомила Служба безпеки України 14 жовтня.

"18-річний мешканець Краснограда Харківської області з червня по жовтень діяв у інтересах російських спецслужб. Він погодився на співпрацю з ворогом за грошову винагороду. Проросійськи налаштований юнак спілкувався з окупантами через месенджер. Під час обшуку в нього вилучили мобільний телефон, сім-карти та ноутбук із доказами протиправної діяльності", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До $7 тис. за втечу: ліквідували одразу чотири канали виїзду ухилянтів

Співробітники Служби безпеки викрили ще одного агента РФ
Фото: ssu.gov.ua
Співробітники Служби безпеки викрили ще одного агента РФ
Співробітники Служби безпеки викрили ще одного агента РФ

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Поплічнику ворога загрожує до 12 років позбавлення волі.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «"Спакували" 18-річного зрадника, який розвідував для РФ позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі