четвер, 13 жовтня 2022 10:20

На Донбасі зрадниця поставила під загрозу життя багатьох воїнів ЗСУ

На Донбасі зрадниця поставила під загрозу життя багатьох воїнів ЗСУ
Зрадниця з-під Покровська поплатилася за інформування РФ. Фото: УНІАН

Російську інформаторку, яку затримали в Покровському районі Донецької області, засудили до дев'яти років позбавлення волі.

Зрадниця передавала дані ворогу про розташування підрозділів і пересування техніки Збройних сил України на Донбасі. Про це повідомила Служба безпеки України 13 жовтня Тelegram.

"Своїми діями інформаторка поставила під загрозу життя великої кількості військовослужбовців ЗСУ. Лише завдяки своєчасному реагуванню сил оборони підрозділ Збройних сил вчасно змінив позиції", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ показали зрадників із Херсона

У суді підтвердили факти передавання зрадницею:

– координат складу боєприпасів ЗСУ поблизу Покровська;
– інформації про чисельність підрозділу українських сил оборони в районі;
– маршруту переміщення колони броньованої техніки й військового транспорту ЗСУ.

Раніше в Харкові затримали ворожого агента, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його наведенням агресори ударили ракетами по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербували спецслужби РФ під час перетину російського кордону 2019-го. Після надання оперативного псевдоніма й проходження інструктажу щодо заходів конспірації зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі зрадниця поставила під загрозу життя багатьох воїнів ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі