неділя, 16 жовтня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На Луганщині окупанти виганяють людей з помешкань, щоб селити своїх офіцерів ‒ Генштаб

На Луганщині окупанти виганяють людей з помешкань, щоб селити своїх офіцерів ‒ Генштаб
У Рубіжному російські загарбники почали виселяти цивільних з приватних помешкань. Фото: espreso.tv

На тимчасово окупованих територіях Луганщини фіксують нові випадки порушення міжнародного гуманітарного права російськими загарбниками.

Нехтування законами й звичаями ведення війни на тимчасово захоплених територіях стали нормою для російських окупаційних військ. Про це вранці 16 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"У Рубіжному прибулі на посилення угруповання військовослужбовці із Чеченської республіки почали виселяти цивільних з приватних помешкань для розміщення там своїх офіцерів", ‒ ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ придумала, як відмити кошти на "відновленні" лікарень на Луганщині

Загарбники продовжують обстрілювати прифронтові міста й села з різних видів озброєння. На Краматорському напрямку з танків і різнокаліберної артилерії стріляли вздовж всієї лінії зіткнення, зокрема в районах населених пунктів Білогорівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоєгорівка, Роздолівка й Серебрянка.

На Бахмутському й Авдіївському напрямках противник також стріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. На Новопавлівському й Запорізькому напрямках обстріляли понад 15 населених пунктів. Серед них Вугледар, Времівка, Парасковіївка, Пречистівка й Щербаки.

На Південнобузькому напрямку росіяни минулої доби обстріляли райони понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

У тимчасово захопленому Сіверськодонецьку збільшується контингент російських окупаційних військ. У місті тривають навчання мобілізованих росіян. Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Олександр Стрюк.

Служба безпеки України встановила особи ще понад 30 зрадників і колаборантів на Луганщині. Ворожі поплічники вступили до створених окупантами так званих генеральної прокуратури та МВС на захопленій частині Луганської області.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині окупанти виганяють людей з помешкань, щоб селити своїх офіцерів ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі