субота, 15 жовтня 2022 09:46

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ придумала, як відмити кошти на "відновленні" лікарень на Луганщині

РФ придумала, як відмити кошти на "відновленні" лікарень на Луганщині
У Рубіжному на Луганщині кадировці захопили інфекційне відділення. Фото: t.me/serhiy_hayday

Лікарні окупованої Луганщини переповнені, тож Російська Федерація розпочала там "відновлення".

Однак до переліку не потрапив жодний зруйнований заклад із Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Кремінної та Сіверськодонецька, повідомив 15 жовтня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Ми неодноразово бачили, як росіяни полюбляють упродовж декількох тижнів "майже з нуля відновлювати" нещодавно відремонтовані об'єкти та з пафосом їх відкривати. Можливо, лікарні Луганська, Антрацита, Довжанська, Ровеньків, Брянки чи Кадіївки за вісім років дійсно настільки втомилися від поранених окупантів, що потребують не ремонту, а саме відновлення", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ б'є на сполох: зима загрожує Україні новою кризою в галузі охорони здоров'я

Але цього не можна сказати про медзаклади Марківки, Старобільська, Новоайдара та Новопскова. За останні роки там були виконані капремонти лікарень на десятки мільйонів гривень, закуплене сучасне обладнання.

"Контролюватимуть диво-ремонти шефи-регіони РФ, заявляють у так званій ЛНР. Тобто РФ навіть регіони уже поділяє на шефів та підлеглих. Втім, у переліку лікарень, куди вкладатимуть гроші, відсутні медичні заклади, які дійсно потребують значних ремонтів. Зокрема, лікарні у Лисичанську, Гірському, Попасній, Сіверськодонецьку, Рубіжному, Кремінній. Ніхто не хоче брати шефство над напівзруйнованими об'єктами. Їх не відкриєш до зими та навіть до літа. Хизуватися нічим. Хіба що великою кількістю поранених росіян", – додав Гайдай.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на Луганщині. Лікувальні заклади на тимчасово окупованих територіях переповнені пораненими військовими РФ.

У місті Токмак цивільних не приймають у лікарнях через завантаженість лікарів та відсутність ліжок. Військове командування окупантів відмовляється евакуювати важкопоранених росіян на територію Росії. Оскільки якість медичних послуг вкрай низька, то смертність серед них сягає понад 50%.

Зараз ви читаєте новину «РФ придумала, як відмити кошти на "відновленні" лікарень на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі