понеділок, 06 червня 2011 10:47

На Чернігівщині рись кидалась на людей, доки її не застрелили

На Чернігівщині рись кидалась на людей, доки її не застрелили

У селі Петрова Слобода Корюківського району Чернігівської області дільничний міліціонер застрелив самку рисі, яка нападала на людей та свійських тварин. Як повідомив начальник Корюківського районного відділу внутрішніх справ підполковник міліції Володимир Коноваленко, зранку 2 червня рись зайшла у село, почала бігати по вулицях, заскакувати у двори і будинки, кусати людей та свійських тварин.

Про це розповіли у прес-службі МВС у Чернігівській області.

Один з селян відбився від хижака вилами, тоді вона напала на чоловіка, що проїжджав на велосипеді, йому дика кішка роздряпала голову та руки.

Співробітники "швидкої", яких перелякані селяни викликали на місце пригоди, повідомили про напад дільничного інспектора. Правоохоронець, почувши розповідь лікарів, відреагував оперативно, і вже за кілька хвилин прибув у село.

Аби приборкати тварину, дільничному довелося взяти свою мисливську рушницю. На щастя, міліціонер був ще й мисливцем, тому вдома мав зареєстровану рушницю.

Дільничний кілька годин шукав тварину по селу, кожної хвилини селяни повідомляли, що бачили хижака в іншому місці. І ось близько десятої ранку рись вискочила прямо на нього. Міліціонеру нічого не залишалося, як застрелити тварину.

Як пізніше повідомив начальник державної екологічної інспекції в Чернігівській області Леонід Бурковський, у рисі були взяті зразки для дослідження її на сказ у ветеринарній службі.

Аналогічний випадок трапився торік у Климівському районі Брянської області, який межує з Корюківським районом Чернігівщини. Там вовк зайшов в одне з сіл і напав на трьох людей. Під час спільної облави лісничих, міліції та місцевих мисливців сіроманця було знешкоджено начальником Климівського райвідділу внутрішніх справ. Пізніше з'ясувалося, що вовк був хворий на сказ.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині рись кидалась на людей, доки її не застрелили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі