неділя, 03 липня 2022 02:33

Спецтема: Війна Росії проти України

"На бійців з Азовсталі дивилися, як на воїнів" - прикордонник про ставлення окупантів

"На бійців з Азовсталі дивилися, як на воїнів" - прикордонник про ставлення окупантів
Прикордонник Павло Піковець повернувся в Україну в рамках обміну полоненими. Фото: Державна прикордонна служба

До полонених воїнів з Азовсталі російські окупанти ставляться не так, як до інших. Про це сказав один зі звільнених захисників Павло Піковець.

"Не скажу, що якісь тортури були. До нас – тих, хто з Азовсталі – якось ставилися по-іншому. Чи поважали, чи боялися – не знаю. Але на нас вони дивилися, як на воїнів", - розповів прикордонник Піковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми виграємо цю війну": визволені з полону захисники України звернулися до рідних та влади

Відео, де герой про це говорив, оприлюднили 2 липня в Держприкордонслужбі.

Чоловік дістався до Азовсталі 15 квітня. Був поранений. В облаштованому підручними засобами шпиталі на території комбінату йому дістали осколки, обробили рани та наклали гіпс.

На обстрілюваному підприємстві Павло залишався до централізованого виходу – 17 травня.

29 червня відбувся перший обмін російських військовополонених на бійців української армії. Усього обміняли 144 військовослужбовця, серед них 95 військовослужбовців – це захисники Азовсталі. Усі бійці, які повернулися додому, наразі потребують лікування і довгої реабілітації.

Захисники Азовсталі понад місяць перебувають у російському полоні.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. 20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про збереження життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону і припинення оборони Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «"На бійців з Азовсталі дивилися, як на воїнів" - прикордонник про ставлення окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі