вівторок, 15 листопада 2022 01:37

Може вплинути на ядерну безпеку - Гроссі стривожений ситуацією на ЗАЕС

Може вплинути на ядерну безпеку - Гроссі стривожений ситуацією на ЗАЕС
Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі занепокоєний станом українського персоналу. Фото: Getty Images

Український персонал на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції перебуває "в умовах високого і безперервного стресу".

Це може негативно позначитися на роботі станції, повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

"Український персонал виконує свої життєво важливі завдання під постійним тиском. Це може вплинути на ядерну безпеку та збільшити ризик ядерної аварії, і це має бути припинено", - заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може готувати акт ядерного тероризму – Енергоатом описав обставини

Ситуацію ускладнює те, що тепер співробітники МАГАТЕ стикаються із суперечливими інструкціями про те, як керувати станцією, додав Гроссі.

В Енергоатомі повідомляли, що військові РФ розмістили в машинному залі першого енергоблоку Запорізької АЕС щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, зброєю та вибухівкою.

Російські окупанти захопили місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, 4 березня. Це найбільша за розмірами атомна станція у Європі й третя у світі.

Терористи намагаються примусити персонал захопленої Запорізької атомної електростанції підписати контракти з фейковим підприємством, яким керує Росатом. Росіяни вдаються до тиску й маніпуляцій.

Зараз ви читаєте новину «Може вплинути на ядерну безпеку - Гроссі стривожений ситуацією на ЗАЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі