пʼятниця, 28 жовтня 2022 15:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Енергоатом розповів, чим займаються російські терористи на захопленій АЕС

Енергоатом розповів, чим займаються російські терористи на захопленій АЕС
Міжнародне агентство з атомної енергетики опублікувало фото з захопленої російськими терористами Запорізької атомної електростанції. Фото: iaea.org

Російські окупанти намагаються примусити персонал захопленої Запорізької атомної електростанції підписати контракти з фейковим підприємством, яким керує Росатом.

Росіяни вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти. Проте ця брехня не спрацьовує. Про це повідомив Енергоатом у п'ятницю, 28 жовтня.

"Насправді з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише близько сотні підписали контракти з Росатомом. Причому переважна більшість із тих, хто це зробив, "погодилися" під тиском загарбників. Ще 4300 проукраїнських працівників станції виїхали на підконтрольну Україні територію", – повідомляють.

Більшість працівників, які перебувають на станції, мають проукраїнську позицію, продовжують чинити спротив окупантам і максимально відтягують процес підписання зрадницьких контрактів, розповіли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський дизайнер-окупант виліз на Запорізьку АЕС

Також Енергоатом повідомив про колаборантів, зокрема – з керівного складу станції.

"Свої дії вони мотивують здебільшого бажанням обійняти високі керівні посади у фейковій структурі та отримати дивіденди від загарбників. Їхні прізвища відомі, і всі вони відповідатимуть за свої дії після звільнення станції і повернення її під повний контроль України", – заявила компанія.

"Щиро дякуємо мужнім працівникам Запорізької атомної електростанції. Тим, хто восьмий місяць поспіль в надскладних умовах російської окупації забезпечує ядерну і радіаційну безпеку ЗАЕС і всієї Європи та не погоджується підписувати будь-які контракти з ворогом", – пише Енергоатом.

Російські окупанти захопили місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, 4 березня. Це найбільша за розмірами атомна станція у Європі й третя у світі.

У вересні МАГАТЕ оприлюднило звіт за підсумками інспекції на ЗАЕС. Ситуація є безпрецедентною, написали вони. Російські терористи замінували периметр станції.

Зараз ви читаєте новину «Енергоатом розповів, чим займаються російські терористи на захопленій АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі