четвер, 16 лютого 2023 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Може бути нова ракетна атака ‒ українців попередили про небезпеку

Може бути нова ракетна атака ‒ українців попередили про небезпеку
Росія вночі 16 лютого випустила по Україні 32 ракети. Фото: tvoemisto.tv

Вдень 16 лютого російські терористи можуть завдати повторних ракетних ударів по Україні. Такого сценарію не відкидають українські військові.

Нічний ракетний удар 16 лютого ‒ чергове свідчення того, що загарбники шукають нову тактику, щоб підвищити ефективність своїх обстрілів. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили дві російські повітряні цілі

Вона нагадала, що під час усіх попередніх масованих ракетних ударів українська ППО показувала гарні результати. Це не влаштовує ворога.

"Вони шукають нову тактику, яка буде для них результативною. Згадаймо попередні масовані ракетні атаки та співвідношення запущених ракет та знищених силами протиповітряної оборони. Воно не влаштовувало військово-політичне керівництво країни-агресора. Зараз ми спостерігаємо у російських пабліках за результатами цієї нічної атаки – вони вже рапортують, що було вражено понад 11 областей, а це говорить про просування наративів побєдоностності", – наголосила Гуменюк.

У ніч на 16 лютого Росія завдала чергового удару по Україні. Повітряну тривогу близько 2:40 оголосили у всіх регіонах. На Львівщині було влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Це підтвердив голова ОВА Максим Козицький. За словами керівника Офіса президента Андрія Єрмака, влучання є на півночі, заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Загарбники вночі 16 лютого випустили по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування, повідомили у командуванні Повітряних сил Збройних сил України. Українські військові знищили 14 ворожих крилатих ракет.

Зараз ви читаєте новину «Може бути нова ракетна атака ‒ українців попередили про небезпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі