четвер, 16 лютого 2023 08:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила 32 ракети – повідомили про наслідки нічного удару по Україні

Уночі 16 лютого російські війська завдали чергового масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури України.

Загарбники випустили по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. про це повідомили у командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

Автор: t.me/kpszsu
  Росія вночі 16 лютого випустила по Україні 32 ракети
Росія вночі 16 лютого випустила по Україні 32 ракети

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де Росія йде у наступ та як ЗСУ дають відсіч ‒ нові дані Генштабу

Росія, зокрема, застосувала 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря. Ворог також випустив вісім крилатих ракет "Калібр" із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська. Випустила Росія й дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

"Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59. На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягла своїх цілей, уразивши об'єкти критичної інфраструктури. Нині на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет", – йдеться у повідомленні.

У ніч на 16 лютого Росія завдала чергового удару по Україні. Повітряну тривогу близько 2:40 оголосили у всіх регіонах. На Львівщині було влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Це підтвердив голова ОВА Максим Козицький.

За словами керівника Офіса президента Андрія Єрмака, влучання є на півночі, заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила 32 ракети – повідомили про наслідки нічного удару по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі