четвер, 16 лютого 2023 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Де Росія йде у наступ та як ЗСУ дають відсіч ‒ нові дані Генштабу

Де Росія йде у наступ та як ЗСУ дають відсіч ‒ нові дані Генштабу
За добу українські війська відбили наступи росіян біля 15 населених пунктів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Ворог намагається наступати в районах Гряниківки, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки та Вугледара. Про це вранці 16 лютого повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр розповіла про ситуацію на Сході та озвучила втрати у "вагнерівців"

"Зокрема, біля Білогорівки і Серебрянського лісництва Луганської області. А також Федорівки, Бахмута, Диліївки, Авдіївки, Водяного, Первомайського, Мар'їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Пречистівки та Новосілки на Донеччині. Українська авіація протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. П'ять ударів нанесено по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Також знищено російський вертоліт Ка-52", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління ворога, шість районів зосередження живої сили та два склади боєприпасів.

Російські окупанти, попри значне їх знищення в Україні, намагаються захопити Донецьку і Луганську область. Ворог обстрілював на сході і півдні України з танків, артилерії і мінометів. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку. Зокрема, авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також п'ять ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «Де Росія йде у наступ та як ЗСУ дають відсіч ‒ нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі