середа, 15 лютого 2023 18:39

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ "приземлили" Ка-52 росіян й демілітаризували комплекси ЗРК: подробиці Генштабу

ЗСУ "приземлили" Ка-52 росіян й демілітаризували комплекси ЗРК: подробиці Генштабу
Наші захисники на східному фронті знищили російський вертоліт Ка-52. Фото: lb.ua

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також п'ять ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Водночас наші захисники на східному фронті знищили російський вертоліт Ка-52. Про це у середу, 15 лютого, повідомив Генштаб ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про ситуацію в Бахмуті та величезні втрати росіян

За інформацією командування, протягом доби противник завдав 17 авіаційних ударів.

"Окрім того, ворог здійснив 28 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по цивільній інфраструктурі Покровська Донецької області та Херсонщини. Є поранені та загиблі серед цивільного населення, майже знищений житловий багатоповерховий будинок та знову обстріляно лікарню в Бериславі", – йдеться у повідомленні.

У Генштабі попередили, що загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України залишається високою.

Російська армія повільно просувається до Лимана на сході України й боїться іти у наступ на південному фронті у Запорізькій області.

Луганський напрямок на Донбасі залишається складним, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Війська РФ 14 лютого продовжили наступальні дії на Куп'янському напрямку.

Донецький напрямок є найгарячішою точкою фронту. Війська РФ там так і не змогли просунутися біля Вугледара. Водночас окупанти не залишають спроб захопити Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "приземлили" Ка-52 росіян й демілітаризували комплекси ЗРК: подробиці Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі