неділя, 06 листопада 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Мелітополя повідомив про черговий злочин росіян проти людства

Мер Мелітополя повідомив про черговий злочин росіян проти людства
На тимчасово захоплених територіях росіяни мілітаризують дітей. Фото: lb.ua

У тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області окупанти мілітаризують дітей.

З них хочуть виховати вірнопідданих терористичної держави. Про це в Telegram повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, росіяни посилюють ідеологічний тиск на дітей і молодь на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі загарбники навчають дітей користуватися зброєю – Федоров

"У школах навчають за російськими підручниками, де історія переписана за методичками КДБ. Старшокласникам планують викладати початковий військовий вишкіл ‒ готують до можливої участі в "добробатах", ‒ наголосив Федоров.

Він також повідомив, що на базі фейкового університету формуються загони так званої юнармії. Це організація, що діє під крилом міноборони РФ і готує майбутнє "гарматне м'ясо" для армії окупантів.

"Пропаганда війни ‒ це кримінальний злочин. А пропаганда війни серед неповнолітніх ‒ це злочин проти людства", ‒ наголосив Федоров.

До тимчасово захопленого росіянами Мелітополя Запорізької області окупанти масово звозять своїх поранених військових. У медичних підрозділах російських окупаційних військ не вистачає кваліфікованого персоналу, зокрема лікарів-хірургів. Їхній медперсонал не здатний надати якісну медичну допомогу.

Російські окупанти в тимчасово захопленому РФ Мелітополі намагаються створити інформаційний вакуум, щоб поширювати свою пропаганду та дезінформацію. З цією метою вони рейдують вулицями та перевіряють у перехожих телефони. Якщо на телефоні знаходять український контент, то таку людину можуть "оштрафувати" або просто захопити в заручники.

Зараз ви читаєте новину «Мер Мелітополя повідомив про черговий злочин росіян проти людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі