четвер, 03 листопада 2022 05:49

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі окупанти беруть у заручники та штрафують місцевих за українські канали у Telegram – мер міста

У Мелітополі окупанти беруть у заручники та штрафують місцевих за українські канали у Telegram – мер міста
Окупанти хочуть залякати мелітопольців та створити інформаційний вакуум. Фото: inform.zp.ua

Російські окупанти в тимчасово захопленому РФ Мелітополі намагаються створити інформаційний вакуум, щоб поширювати свою пропаганду та дезінформацію. З цією метою вони рейдують вулицями та перевіряють у перехожих телефони.

Якщо на телефоні знаходять український контент, то таку людину можуть "оштрафувати" або просто захопити в заручники, розповів мер Мелітополя Іван Федоров в інтерв'ю виданню "Бабель".

За його словами, окупанти видали якийсь "наказ", який дав їм "право" зупиняти людей на вулицях та вимагати від них показати вміст телефону.

"І якщо вони там знаходять український контент в месенджерах або ще десь, то це для них є підставою для штрафу або щоб забрати людину просто в полон" - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Мелітополем зіткнулися шість вантажівок окупантів з "мобіками"

Федоров також додав, що місцеві жителі налякані та відписуються від українських каналів в Telegram. Окупанти, таким чином, намагаються створити інформаційний вакуум, щоб заливати у вуха жителям окупованих територій свою пропаганду.

У тимчасово захопленому Мелітопольському районі Запорізької області російські окупанти заселяються в усі вільні квартири. Вони шукають собі житло на зиму і розповзаються скрізь як таргани.

Також російські окупанти вирішили привласнити одну з торгових мереж у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області. Роблять вони це через фейкову структуру, основне завдання якої - виявляти та "прихватизувати" успішні підприємства.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі окупанти беруть у заручники та штрафують місцевих за українські канали у Telegram – мер міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі